Αρχαιολόγος πιστεύει ότι βρήκε το σπίτι του Ιησού - Γνώρισε την Θεσσαλονίκη
SUBTOTAL :

Follow Us

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
Αρχαιολόγος πιστεύει ότι βρήκε το σπίτι του Ιησού

Αρχαιολόγος πιστεύει ότι βρήκε το σπίτι του Ιησού

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
Short Description:

Product Description

 



O Ken Dark είναι ένας διακεκριμένος Βρετανός καθηγητής αρχαιολογίας και ιστορίας του Πανεπιστημίου Reading. Για 14 ολόκληρα χρόνια εξερευνούσε ερείπια που χρονολογούνται από το 1ο αιώνα Μ.Χ. στην περιοχή της Ναζαρέτ.


Ο Ken Dark ισχυρίζεται ότι κατά την διάρκεια των ανασκαφών αναγνώρισε το σπίτι της οικογενείας του Ιησού, τα εν λόγω ερείπια βρίσκονται κάτω από την Μονή των Αδελφών της Ναζαρέτ, κοντά στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου ένας άγγελος ανακοινώνει στη Μαρία ότι είναι έγκυος στον Ιησού στην Καινή Διαθήκη.


Η κατοικία αποτελείται από μια αυλή, καθιστικά, αποθήκες και βεράντα στον τελευταίο όροφο.


Μέρος της απόδειξης ότι ήταν το σπίτι της παιδικής ηλικίας του Ιησού, πιστεύει ο Dark, είναι η ποιότητα της κατασκευής, καθώς είναι επιδέξια λαξευμένη στην πλαγιά του λόφου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός που το έφτιαξε είχε πολύ καλή γνώση της λιθοδομής. Ωστόσο, η Βίβλος περιγράφει τον Ιωσήφ ως έναν πολύ έμπειρο τεχνίτη κατασκευών - αν και πιθανότατα δεν ήταν ο μόνος ειδικευμένος οικοδόμος στην περιοχή.


Το σπίτι χτίστηκε περαιτέρω με ασβεστόλιθο, υποδηλώνοντας ότι οι κάτοικοί του ήταν Εβραίοι, όπως και η Μαρία και ο Ιωσήφ. Εκείνη την εποχή, πολλοί Εβραίοι πίστευαν ότι ο ασβεστόλιθος ήταν μια πέτρα που προστατεύει από τη ρύπανση και τις ακαθαρσίες. Ο αρχαιολόγος εξέτασε επίσης δύο μεγάλες σπηλαιώδεις και βυζαντινές εκκλησίες που ανεγέρθηκαν κοντά στον χώρο.










Στα παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε σχετικά άρθρα: